Inloggen via Single Sign-On (SSO)

Gewijzigd op Do, 20 Jun om 3:06 PM

Je kan ook je organisatieaccount gebruiken om via Single Sign-On (SSO) in te loggen in Pyxicare. Je logt dan niet meer in via je Pyxicare gebruikersnaam en wachtwoord, maar via een pincode die je zelf hebt ingesteld. Met deze pincode kan je een beperkte tijd offline blijven werken alvorens je opnieuw moet inloggen met je organisatieaccount.

Via SSO is het niet alleen handiger om in te loggen (geen aparte Pyxicare account meer), maar kan je ook de veiligheid verhogen via multi-factor authenticatie.

Wat moet je doen om met SSO te kunnen starten?

1. Vraag toegang aan je beheerder
  2. Stel je pincode in op je toestel
  3. Log in met je pincode

Vraag toegang aan je beheerder

Vooraleer je als gebruiker met SSO kan inloggen moet je groepsbeheerder dit instellen via de Pyxicare Backoffice.

Pincode eenmalig instellen

Tik rechtsonder in de Pyxicare app op 'Aanmelden met een organisatie account'. Kies hierna 'Account toevoegen' en vul de naam van jouw organisatie in. De exacte naam die je moet ingeven wordt door onze helpdesk aan jouw organisatie bezorgd.

Log in met jouw organisatie account en kies jouw pincode. Tik daarna op jouw naam om in te loggen met jouw persoonlijke pincode.

Log in met je pincode

Vanaf nu kan je in Pyxicare aanmelden via je pincode, zowel offline als online.

Af en toe terug online inloggen

Na een bepaalde tijd vervalt je offline toegang, en word je gevraagd om terug online in te loggen met je organisatie-account. Hoe lang dit is, hangt af van de veiligheidsinstellingen in jouw organisatie.