Single Sign-On (SSO) instellen

Gewijzigd op Do, 20 Jun om 3:08 PM

Naast inloggen met je Pyxicare account, is het ook mogelijk om je organisatieaccount te gebruiken door middel van Single Sign-On (SSO). Je logt dan niet meer in via je Pyxicare gebruikersnaam en wachtwoord. Via SSO is het voor gebruikers niet alleen handiger om in te loggen (geen aparte Pyxicare account meer), maar kan je ook de veiligheid verhogen via multi-factor authenticatie.

SSO login mogelijk maken voor jouw organisatie

Om van start te gaan met SSO neem je contact op met onze helpdesk zodat we de nodige configuratie voor jouw organisatie kunnen uitvoeren.

SSO inschakelen voor bestaande gebruikers

Vooraleer een gebruiker met SSO kan inloggen moet dit door de groepsbeheerder ingesteld worden via de Pyxicare Backoffice

Klik op de gebruikers details pagina (zie: Gebruikers beheren) op 'Editeer'. Vul het e-mailadres van het organisatie account van de gebruiker in bij het veld 'SSO ID'. Vergeet zeker niet te bewaren. De gebruiker kan nu inloggen via SSO.

LET OP: Zodra SSO is ingesteld voor een gebruiker kan deze niet meer inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord.

SSO inschakelen voor nieuwe gebruikers

Bij nieuwe gebruikers maak je eerst het gebruikersaccount aan en stel je daarna het SSO ID in zoals hierboven uitgelegd. Vergeet zeker niet om de status van het account op 'Actief' in te stellen.