Wat moet ik doen bij synchronisatieproblemen?

Gewijzigd op Ma, 20 Mei om 2:06 PM

Pyxicare synchroniseert automatisch met de Pyxicare cloud. Als je iets invult in de app, dan wordt dit eerst op je toestel bewaard. Zodra je online bent, wordt alles automatisch verzonden naar de cloud, en vervolgens gesynchroniseerd naar de nodige toestellen in jouw organisatie.

Synchroniseren gebeurt natuurlijk niet elke seconde, dat zou niet efficiënt zijn. Daarom wacht de app een tijdje en worden de gegevens telkens gebundeld verstuurd.

Ervaar je problemen tijdens de synchronisatie? Dan kan je volgende tips proberen:
  • Laat de app minstens één minuut open staan na het ingeven van nieuwe informatie. Hierna zouden de gegevens vlot moeten worden verzonden naar de andere toestellen.
  • Pyxicare kan enkel synchroniseren indien de app op de voorgrond open staat. Let er zeker op dat je de app niet minimaliseert tijdens het synchroniseren.
  • Krijg je de antwoorden van een collega niet te zien? Kijk dan zeker na of de collega de antwoorden heeft ingevuld in dezelfde beoordeling (met datum) waar jij in hebt gewerkt. Als er een nieuwe beoordeling wordt opgestart, dan worden de antwoorden in de achtergrond bewaard, maar je krijgt deze niet te zien in een beoordeling die reeds op datum is opgeslagen.

Gebruik je Pyxicare via Android? Dan kan je er toch nog voor zorgen dat de app ook op de achtergrond synchroniseert:

1. Open ‘Instellingen’.

2. Navigeer naar ‘Apps’ > ‘Pyxicare’ > ‘Batterij’ > ‘Batterijverbruik optimaliseren’.

3. Tik bovenaan op ‘Apps niet geoptimaliseerd’ en selecteer ‘Alle apps’.

4. Scroll naar ‘Pyxicare’ en vink deze af als de rechtse selectie blauw kleurt.

Gebruik je Pyxicare op Windows? Dan lukt synchronisatie alleen als de app helemaal open staat. Laat je de app open staan maar gebruik je ondertussen andere apps (bv. overschakelen via CTRL + TAB), dan blijft de synchronisatie nog wel lopen. Minimaliseer je de app met de – knop, dan stopt de synchronisatie.

Ben je iPad-gebruiker? Dan synchroniseert Pyxicare alleen als de app op de voorgrond staat.

VEILIGHEIDSTIP: je hoeft niet constant aangemeld te blijven om te kunnen synchroniseren. Ook terwijl je login scherm open staat, kan Pyxicare nog synchroniseren.