Wat moet ik doen bij een connectieprobleem?

Gewijzigd op Do, 20 Jun om 2:49 PM

Soms internet nodig

Pyxicare werkt grotendeels offline, maar voor sommige functionaliteiten is wel een internetverbinding nodig, bijvoorbeeld om een PDF op te vragen, te synchroniseren met de cloud of beoordelingen te sluiten die naar VIP BelRAI verstuurd worden (enkel Belgi.

Vaak volstaat het dat je met jouw tablet op het internet kan, maar soms moeten er in het netwerk bepaalde instellingen aangepast worden om Pyxicare correct te laten online gaan.

De nodige vereisten kan je terugvinden op de volgende pagina: Netwerkvereisten

Mijn netwerk is correct ingesteld, maar ik ervaar toch connectieproblemen.

Kijk in dat geval na of je verbonden bent met een VPN-verbinding. Zo ja, verbreek de verbinding en probeer opnieuw.

Blijft het probleem aanhouden? Kijk dan na of de connectie met de Pyxicare cloud lukt. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Open Pyxicare
  2. Klik 7 keer snel achter elkaar op het Pyxicare logo boven het veld 'Gebruikersnaam'. Er opent een nieuw venster
  3. Klik op het herlaadicoon (twee pijltjes in een cirkel) rechtsboven in dit venster. De gegevens worden nu ingeladen
  4. Kijk de volgende waardes na:
    • Connected moet op 'True' staan
    • XMPP connection moet op 'Bot: True | Server: True' staan
    • Connection state moet op 'Cloud_Available' staan

Neemt contact op met onze helpdesk indien je ondanks deze stappen toch nog problemen ervaart, of als de waardes anders zijn dan hier aangegeven.