Pyxicare updates

Gewijzigd op Ma, 15 Jul om 4:47 PM

Welke versie heb ik en hoe kan ik updaten?

Elke nieuwe Pyxicare versie is meteen beschikbaar in België en Nederland. Sommige nieuwigheden zijn enkel relevant voor België, andere voor Nederland, nog andere voor iedereen. Op deze pagina vind je de nieuwigheden voor Nederland. Schakel over naar de Nederlandse updates.

Laatste versie: 3.5.2 - 15 juni 2024 - vernieuwde PDF-afdruk

PDF volledig vernieuwd

• Vernieuwde lay-out van de PDF afdruk.
  • Nieuw: druk nu ook de ingevulde beoordeling af inclusief commentaren, en de prioriteiten voor het zorgplan.
PDF voor alle instrumenten

Voortaan kan je ook een PDF afdruk maken voor de RAI Thuis 2.0, RAI Thuis Check, BelRAI LTCF+PC en BelRAI PC 2.0.

Tekstaanpassingen

• Protocollen bijgewerkt van de CPS schaal en CAP Valincidenten voor het BelRAI LTCF instrument.
  • Handleiding bijgewerkt van het BelRAI PC 2.0 en BelRAI LTCF + PC instrument

SSO: makkelijk en veilig aanmelden

Met SSO (Single Sign-On) kan je in Pyxicare inloggen via je eigen Microsoft Office 365 e-mail adres. Geen aparte login meer nodig dus. SSO wordt nu ondersteund op iPad en Android, Windows volgt.

Bugfixes

Probleem opgelost waardoor gearchiveerde cliënten soms zichtbaar waren onder ‘Mijn cliënten’

Meer details over deze update?  Bekijk het webinar op 24/6/2024.

Versie 3.5 - januari 2024 - BelRAI 3.0 en woonzorgleefplan

Release versie 3.5.1.387: 11/1/2024 voor Android en 12/01/2024 voor Windows, en versie 3.5.1.392 op 18/01/2023 voor iPad.

LET OP:  BelRAI LTCF 3.0 wordt verplicht voor de Vlaamse woonzorgcentra. Enkel 3.0 beoordelingen opgestart vanaf 16/1/2024 kunnen nog naar VIP BelRAI verstuurd worden. Beoordelingen met de oude versie die opgestart zijn tot en met 15/1 kunnen nog wel doorgestuurd worden binnen de 10-dagen termijn.

Attestering VIP BelRAI

De koppeling naar het Vlaams overheidsplatform wordt uitgebreid met BelRAI LTCF 3.0, screener en sociaal supplement.

BelRAI 3.0

De inhoud van de instrumenten is geactualiseerd naar de laatste officiële BelRAI-versie.

Referentiedatum

De beoordelingsdatum wordt flexibeler (vandaag, morgen of overmorgen) en verdwijnt als vraag uit het instrument (geen dubbel veld meer).

Deadline wordt vervaldatum

Afsluiten van een beoordeling kan enkel vóór de vervaldatum.

Toegangsrechten verfijnd

Stel per medewerker in welke toegang die heeft tot beoordelingen: geen toegang, alleen raadplegen, ook invullen, of ook afsluiten en doorsturen.

Veiligheidslogs

DPO's en beheerders kunnen de logs raadplegen om eventuele privacyproblemen op te sporen of onderzoeken.

Geïnformeerde toestemming

Cliënten kunnen voortaan hun toestemming geven zonder akkoord voor wetenschappelijk onderzoek.

Woonzorgleefplan

Concrete doelen en acties bij de CAPs voor het woonzorgleefplan.

Palliatieve zorg supplement

Meer aandacht voor het levenseinde via de palliatieve BelRAI items geïntegreerd in de BelRAI LTCF opvolging

Dearchiveren enkel door beheerders

Het dearchiveren van cliënten kan enkel nog door beheerders in overeenstemming met de privacyrichtlijnen.

Meer details over deze update?  Bekijk het webinar van 19/12/2023 (voor gebruikers) of het webinar van 22/01/2024 (voor beheerders en DPOs).

Versie 3.4 - zomer 2023 - Attestering VIP BelRAI

Release: 17/07/2023 voor Android, 18/07/2023 voor iPad, aug 2023 voor Windows.

Attestering VIP BelRAI

BelRAI LTCF beoordelingen kunnen worden uitgewisseld met het Vlaams overheidsplatform.

Commentaar bij beoordeling

In een BelRAI LTCF beoordeling kan je commentaar toevoegen bij elk item.

Deadline 10 dagen

In het kader van de attestering is er voor de BelRAI LTCF een 10 dagen deadline om een beoordeling af te sluiten.

Meer details over deze update? Bekijk het webinar van 29/6/2023.