Veiligheidsmaatregelen

Gewijzigd op Vr, 12 Apr om 10:23 AM

Bij de gegevensverwerking neemt Pyxima heel wat maatregelen in acht ten behoeve van gegevensbescherming tegen vernietiging, verlies, wijziging of ongeoorloofde toegang.

Deze maatregelen worden samengevat in het document hieronder, dat ook in bijlage wordt toegevoegd aan de verwerkersovereenkomst, wat inherent deel is van je Pyxicare contract.

Enkele belangrijke punten in een korte checklist:

1. Van elke cliënt die je in Pyxicare toevoegt is een voorafgaandelijke geïnformeerde toestemming nodig. Meer informatie: https://www.pyxicare.be/single-post/consent (België) of https://www.pyxicare.nl/single-post/consent (Nederland).
  2. Bepaal vooraf hoe je cliënten in Pyxicare organiseert in groepen en afdelingen, en hoe je het beheer organiseert.

3. Zorg ervoor dat je enkel persoonlijke accounts aanmaakt, op naam dus en individueel, geen "verpleegpost". Een individueel e-mail adres per gebruiker is noodzakelijk om het eigen wachtwoord te kunnen instellen.

4. Zorg voor extra veiligheid via SSO en MFA: check hier of dit voor jou mogelijk is.

5. Diefstal of verlies van een toestel? Verwittig onmiddellijk de Pyxicare helpdesk: zij blokkeren dan de cloud toegang vanuit deze tablet.

Lees verder: Demo omgeving.